For meget skærmtid?

Skærmtid-i-bilen

Jeg ved ikke med dig, men jeg synes nogen gange, at der kan gå lidt for meget skærmtid i den herhjemme. Det irriterer mig grænseløst. Jovist, der kan være læring i både YouTube, Netflix eller Bimi Boo .. men jeg vil gerne minimere skærmtiden, så Daniel aktivt bruger kroppen til at lære.

Skærmtid er helt okay – for nogen gange, når man bare har behov for at sætte sig ned og slappe af. Som sagt – der er jo også læring i at se et børneprogram. Ikke aktivt, men passiv læring er også god. Dét, jeg bare er træt af, er, at diverse skærme altid er alternativet, hvis man lige skal et eller andet og barnet ønsker noget af en. Måske vasketøjet lige skal ordnes, samtidig med at Viggo gerne vil synges for.

Regler for skærmtid herhjemme?

Vi har faktisk ikke nogen – men det kommer nok af sig selv. Daniel vil egentlig rigtig gerne se “Learning Colours” på YouTube – og det må han som nævnt også gerne. Nogle dage bliver det til lidt mere end andre.

Vores telefoner er han faktisk ikke synderligt interesseret i – udover at give os dem. Det er på trods af, at vi begge har spil installeret. Når han endelig spørger efter at spille, så får han faktisk lov. Men det fanger kun interessen i kort tid.

Lidt selvmodsigende?

Det er måske lidt selvmodsigende ikke at have nogle regler, når jeg gerne vil minimere skærmtiden. Men Daniels skærmtid siger mere om mig som forældre end det siger om ham som barn (og hans vaner). Det er mig (og min mand naturligvis), der skal blive bedre til at minimere skærmtiden. Faktisk er jeg typen, der slukker tv’et, når der ikke er nogen, der ser på det.

Jeg kan stå i køkkenet og irriterer mig over lyden fra et tv, som ingen ser på. Men lyden irriterer mig ikke, når der er nogen, der ser på det. Så det handler om, at JEG skal være bedre til at igangsætte aktiviteter, der fanger, uden at jeg nødvendigvis skal være en stor del af aktiviteten.

Jeg var simpelhen så træt…

.. af, at rende ind i svaret “iPad”, da jeg søgte ind underholdning til køreturen. Når jeg spurgte venner og bekendte var svaret “iPad”. Da jeg spurgte i min terminsgruppe på facebook var svaret det samme.

Skærmtid-i-bilen

Man kan lige ane iPad’en, der er startet med Biler 3 ude i siden.

Det kan simpelhen ikke passe

Jeg bebrejder ikke folk for at svare “iPad” (og han endte også med at se noget iPad, for jeg havde glemt, at det var trættende at køre i bil. Det gjorde det heller ikke lettere, at han ikke ville sidde med det bord, som jeg havde købt til ham). Jeg forstår dem godt.

Det tog noget tid.

Det kostede mange googlesøgninger at finde nogle alternativer. Det magiske ord var busybag. Konceptet er meget brugt i USA til “quiet time”, når mor lige skal have ordnet et eller andet. Til køreturen. Til restaurantbesøget.

Idéen er, at aktiviteten skal være så nem, at børnene kan sætte sig selv igang med legen og lege alene med det. Gerne et godt stykke tid. Der findes så mange forskellige idéer, som jeg vil prøve at dele med jer her på bloggen – indtil videre kan du lade dig inspirere af min magnetleg, hvor du også kan downloade mine skabeloner samt puttekassen. Leger dit barn meget med byggemaskiner, kan du også tilføje pompom’er til legen.

minimer-skærmtid

Jeg har allerede flere busybags i støbeskeen. Den næste der kommer involverer blandt andet piberensere og en æggebakke – nysgerrig? Så følg med på instagram, så bliver du opdateret lige så snart den er online.  

Hvad gør du/I for at minimere skærmtid hjemme hos jer? Eller er det overhovedet noget, du/I tænker over?

Skriv et svar